Ce sa aleg: ventilator de camera sau aer conditionat

Care dintre cele doua dispozitive este mai eficient pentru racirea unei camere? Desi multe persoane prefera sa foloseasca ventilatorul pentru a tine spatiul racoros si bine ventilat, unii nu pot trai fara un aparat de aer conditionat.

Fiecare dintre ele are propriile sale avatanje si dezavantaje. Aerul conditionat raceste camera prin schimbarea temperaturii, pe cand ventilatorul produce aer rece care sa il inlocuiasca pe cel cald.

Ventilatorul de camera a fost unul dintre primele modalitati de a te confrunta cu perioadele caniculare. A inceput sa fie utilizat chiar inaintea erei noastre, avand un alt principiu de functionare.

Aerul conditionat s-a bazat pe principiul rece ajunge la saturatie si isi pierde umezeala in momentul condensarii. Aceasta inventie reuseste sa controleze atat temperatura cat si nivelul de umiditate din aer.

Cam atat despre trecut, acum trebuie sa ne raportam la situatia actuala, iar alegerea este una care se poate face extrem de usor. In principiu, trebuie sa iti cunosti foarte putin locuinta si zonele in care ai nevoie de un aparat de racire.

Majoritatea ventilatoarelor nu sunt la fel de puternice precum un aparat de aer conditionat bun.  Cu toate acestea, consumul energetic este in totalitate de partea ventilatoarelor. Poti gasi si aere conditionate ale caror consum sa nu fei foarte ridicat din pricina setarilor de temperatura si a modului in care au fost concepute pentru ca utilizatorii sa beneficieze de un dispozitiv cost-effective.

Ventilatoarele de camera sunt excelente pentru camerele de dimensiuni mici si medii si avem certitudinea ca aproximativ toate aparatele acestei categorii au consum de electricitate foarte redus.

Ar trebui sa te gandesti la aparatul de aer conditionat ca la un dispozitiv mai puternic, insa cu un consum mult mai mare. De asemenea, mai toate ventilatoarele sunt portabile, deci poti lua in calcul si aspectul mobilitatii in momentul achizitiei.

 

 1. Eu
  august 10, 2017 la 10:53 pm

  Si pana la urma care era raspunsul la intrebare?! Un articol care de fapt nu spune nimic!

  • Ventilator camera
   septembrie 7, 2017 la 10:14 am

   Raspunsul acestei intrebari este mai mult subiectiv si de aceea am ales sa nu oferim noi unul, ci sa lasam vizitatorii sa interpreteze raspunsul in functie de conditiile din locuinta fiecaruia. Ventilatorul este un aparat de racire ideal pentru o camera mica in care vrei sa economisesti si sa racesti doar o anumita zona, aerul conditionat functioneaza la un nivel mai avansat, cu mai multa putere, detalii pe care le-am amintit si in articol.

   Vrei un aparat mai ieftin, ceva portabil si temporar, care sa consume putin? Iti iei ventilator.
   Vrei un aparat mai stabil, care produce un volum mai mare de aer si raceste mai rapid o camera mai mare(precum un living)? Iti iei aer conditionat.

Login/Register access is temporary disabled